Ha­ver­mout­pap met ba­naan en wal­noot

Onze oma's wisten al wat goed voor ons was: havermoutpap! Deze keer met honing, banaan en walnoot.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Onze oma's wisten al wat goed voor ons was: havermoutpap! Deze keer met honing, banaan en walnoot. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de melk in een pan. Roer regelmatig. Voeg als de melk tegen de kook aan is al roerend de havermout en een mespunt zout toe. Draai het vuur laag en laat al roerend 5 min. indikken. Zet het vuur uit en roer de helft van de honing erdoor.
  2. Pel ondertussen de bananen en snijd in plakjes. Breek de walnoten in stukjes. Verdeel de pap over 4 diepe borden of kommen. Verdeel de plakjes banaan en walnoten erover. Besprenkel met de rest van de honing.

variatietip:

Varieer ook met ander fruit, zoals (diepvries) frambozen, blauwe bessen, appel, dadels of stukjes kakifruit. In plaats van walnoten kun je ook hazelnoten of amandelen gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Havermoutpap met banaan en walnoot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ver­mout­pap met ba­naan en wal­noot

1
1
  • 800 ml halfvolle melk
  • 200 g havermout

Verwarm de melk in een pan. Roer regelmatig. Voeg als de melk tegen de kook aan is al roerend de havermout en een mespunt zout toe.

2
2
  • 2 el honing

Draai het vuur laag en laat al roerend 5 min. indikken. Zet het vuur uit en roer de honing erdoor.

3
3
  • 2 bananen
  • 100 g walnoten

Pel ondertussen de bananen en snijd in plakjes. Breek de walnoten in stukjes.

4
4
  • 2 el honing

Verdeel de pap over 4 diepe borden of kommen. Verdeel de plakjes banaan en walnoten erover. Besprenkel met de honing.

variatietip:

Varieer ook met ander fruit, zoals (diepvries) frambozen, blauwe bessen, appel, dadels of stukjes kakifruit. In plaats van walnoten kun je ook hazelnoten of amandelen gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.