Wor­tel­taart met cho­co­la­de

Extra lekker door de topping van choco-glazuur en witte chocolade.

  • gebak
  • 20 stuks
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
    • 1 uur oventijd
(160)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak Extra lekker door de topping van choco-glazuur en witte chocolade. 20 stuks
3 160

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • rechthoekige bakvorm (30 x 20 cm, 6 cm hoog)
  • bakpapier
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Maak de winterpeen schoon en rasp fijn. Doe de olie, suiker en eieren in een grote beslagkom en klop luchtig met een mixer. Rasp de nootmuskaat fijn. Spatel eerst de peen, rozijnen en alle noten erdoor en dan de bakpoeder, specerijen, geraspte nootmuskaat en het sinaasappelrasp.
  2. Zeef het bakmeel erboven, voeg het zout toe en spatel alles goed door elkaar. Bekleed de binnenkant van de vorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm. Bak de worteltaart in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Laat 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Hak de chocolade grof. Doe de chocolade in een kom en hang deze in een pan kokend water. Zorg dat de kom het water net niet raakt. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie. Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de bovenkant van de taart met het glazuur. Verdeel er met een theelepel de witte chocolade in strepen over. Maak met een satéprikker of een mespunt een golvende beweging door de chocolade voor een marmereffect. Laat de chocolade en het glazuur in 15 min. stollen.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Worteltaart met chocolade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­taart met cho­co­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
2
  • 1 sinaasappel

Rasp de oranje schil van de sinaasappel.

3
3
  • 600 g winterpeen

Maak de winterpeen schoon en rasp fijn.

4
4
  • 280 ml zonnebloemolie
  • 400 g lichtbruine basterdsuiker
  • 4 vrije uitloop eieren
  • ½ nootmuskaat

Doe de olie, suiker en eieren in een grote beslagkom en klop luchtig met een mixer. Rasp de nootmuskaat fijn.

5
5
  • 200 g rozijnen
  • 70 g pecannoten
  • 110 g ongezouten walnoten
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el gemalen kaneel
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)
  • 1 mespunt gemalen kruidnagel

Spatel eerst de peen, rozijnen en alle noten erdoor en dan de bakpoeder, specerijen, geraspte nootmuskaat en het sinaasappelrasp.

6
6
  • 360 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout

Zeef het bakmeel erboven, voeg het zout toe en spatel alles goed door elkaar.

7
7

Bekleed de binnenkant van de vorm met bakpapier.

8
8

Schenk het beslag in de vorm. Bak de worteltaart in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar.

9
9

Laat 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.

10
10
  • 50 g witte chocolade

Hak de chocolade grof. Doe de chocolade in een kom en hang deze in een pan kokend water. Zorg dat de kom het water net niet raakt.

11
11
  • 100 g chocoglazuur

Smelt de chocolade al roerend au bain-marie. Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

12
12

Bestrijk de bovenkant van de taart met het glazuur. Verdeel er met een theelepel de witte chocolade in strepen over.

13
13

Maak met een satéprikker of een mespunt een golvende beweging door de chocolade voor een marmereffect.

14
14

Laat de chocolade en het glazuur in 15 min. stollen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.