Wor­tel­taart met li­moen­gla­zuur

Mmm... worteltjestaart! Met een frisse topping van limoenglazuur.

  • gebak
  • 16 stuks
  • 305 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 45 min. oventijd
(554)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Mmm... worteltjestaart! Met een frisse topping van limoenglazuur. 16 stuks
3 554

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • brownievorm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de brownievorm met bakpapier. Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een kom. Voeg de kruiden en het zout toe. Doe de basterdsuiker, eieren en olie in een andere kom en klop met een mixer 3 min.
  2. Schil en rasp de winterpeen. Voeg de peen, pistachenoten en het gezeefde meel toe aan het eimengsel. Schep het beslag in de brownievorm. Bak de worteltaart ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat in ongeveer een uur afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de roomkaas en de poedersuiker door elkaar.
  3. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer het sap door het glazuur en bestrijk de taart ermee. Bestrooi de taart met het limoenrasp en snijd in 16 stukjes.
video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 175 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Worteltaart met limoenglazuur

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­taart met li­moen­gla­zuur

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Worteltaart met limoenglazuur Stap 1.mp4

Instructievideo

00:04 min.

2
2

Bekleed de brownievorm met bakpapier.

Worteltaart met limoenglazuur Stap 2.mp4

Instructievideo

00:04 min.

3
3
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 mespunt zout

Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een kom. Voeg de kruiden en het zout toe.

Worteltaart met limoenglazuur Stap 3.mp4

Instructievideo

00:18 min.

4
4
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 150 ml zonnebloemolie

Doe de basterdsuiker, eieren en olie in een andere kom en klop met een mixer 3 min.

Worteltaart met limoenglazuur Stap 4.mp4

Instructievideo

00:16 min.

5
5
  • 500 g winterpeen
  • 95 g pistachenoten

Schil en rasp de winterpeen. Voeg de peen, pistachenoten en het gezeefde meel toe aan het eimengsel.

Worteltaart met limoenglazuur Stap 5.mp4

Instructievideo

00:25 min.

6
6

Schep het beslag in de brownievorm. Bak de worteltaart ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat in ongeveer een uur afkoelen tot kamertemperatuur.

Worteltaart met limoenglazuur Stap 6.mp4

Instructievideo

00:23 min.

7
7
  • 185 g roomkaas
  • 150 g poedersuiker

Meng de roomkaas en de poedersuiker door elkaar.

Worteltaart met limoenglazuur Stap 7.mp4

Instructievideo

00:08 min.

8
8
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer het sap door het glazuur en bestrijk de taart ermee.

Worteltaart met limoenglazuur Stap 8.mp4

Instructievideo

00:22 min.

9
9

Bestrooi de taart met het limoenrasp en snijd in 16 stukjes. Lekker!

Worteltaart met limoenglazuur Stap 9.mp4

Instructievideo

00:16 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.