Ge­rook­te zalm in ci­troen­olie met dil­le-aard­ap­pel­tjes

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch lunch 4 personen
4 43

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen boven een kom en doe de olie erbij. Voeg wat peper en zout toe en meng goed.
  2. Leg de zalm in een ondiepe schaal en besprenkel met het oliemengsel. Dek af met vershoudfolie.
  3. Kook in een pan met water en wat zout de krieltjes met schil in ca. 15 min. gaar. Laat een beetje afkoelen en halveer ze.
  4. Houd 4 takjes dille apart en snijd de rest fijn. Doe de crème fraîche en de mayonaise in een kom en meng de fijngesneden dille erdoor. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Meng de krieltjes met het dillemengsel. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
  5. Verdeel de zalm en de dille-aardappeltjes over 4 borden. Garneer met een takje dille en een partje citroen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.