Ei­e­ren in ge­rook­te zalm

Snijd de zalmbonbon voor het serveren alvast doormidden. Ziet er prachtig uit!

(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Snijd de zalmbonbon voor het serveren alvast doormidden. Ziet er prachtig uit! 4 personen
3 99

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard. Spoel ze af onder koud stromend water, pel ze en laat ze afkoelen. Bekleed de bodem en wand van de ingevette kopjes met plasticfolie. Bekleed ze daarna met plakjes gerookte zalm. Meng de Hüttenkäse met bieslook en dille en breng hem op smaak met zout en (citroen)peper. Schep in elk vormpje een lepel van dit mengsel en duw er dan een ei in met de spitse kant naar beneden. Schep er Hüttenkäse op, verdeel die rond het ei en druk alles goed aan. Dek de bovenkant af met een stukje zalm en zet de vormpjes minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
  2. Verwijder de grove steeltjes uit de waterkers en verdeel de blaadjes over vier bordjes. Keer op elk bordje een kopje en trek het vormpje voorzichtig omhoog. Garneer eventueel met een takje verse dille. Lekker met versgeroosterde plakjes stokbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Eieren in gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ei­e­ren in ge­rook­te zalm

1
1
  • 4 eieren
  • 2 el verse bieslook
  • 1 el dille

Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard. Spoel ze af onder koud stromend water, pel ze en laat ze afkoelen. Vet de koffiekopjes dun in met olie. Snijd de bieslook en peterselie fijn. Bekleed de bodem en wand van de ingevette kopjes met plasticfolie

2
2
  • 100 g hüttenkäse

Bekleed ze daarna met plakjes gerookte zalm. Meng de Hüttenkäse met bieslook en dille en breng hem op smaak met (citroen)peper en eventueel zout. Schep in elk vormpje een lepel van dit mengsel en duw er dan een ei in met de spitse kant naar beneden.

3
3

Schep er Hüttenkäse op, verdeel die rond het ei en druk alles goed aan. Dek de bovenkant af met een stukje zalm en zet de vormpjes minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.

4
4
  • 75 g waterkers

Verwijder de grove steeltjes uit de waterkers en verdeel de blaadjes over vier bordjes. Keer op elk bordje een kopje en trek het vormpje voorzichtig omhoog.

5
5

Garneer eventueel met een takje verse dille. Lekker met versgeroosterde plakjes stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.