Oven­scho­tel met kalfs­ra­gout

Binnen een half uur op tafel: een ovenschotel met een Italiaans karakter.

(339)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Binnen een half uur op tafel: een ovenschotel met een Italiaans karakter. 4 personen
3 339

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud 3 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui ca. 1 min. Voeg de roerbakmix toe en bak ca. 2 min. mee. Laat de maïs uitlekken. Voeg de kalfsragout en maïs toe en verwarm mee. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Vet de ovenschaal in. Schep het ragoutmengsel in de ovenschaal. Dek het geheel af met een laag puree. Gratineer de schaal ca. 15 min. in de oven.
video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.510 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 22-23

Ovenschotel met kalfsragout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met kalfs­ra­gout

1
1
  • 176 g aardappelpuree voor ovenschotel

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

2
2
  • 1 ui
  • 2 el zonnebloemolie

Pel en snipper de ui. Verhit in een braadpan de olie en fruit de ui ca. 1 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 400 g Italiaanse roerbakmix
  • 800 g kalfsragout
  • 300 g maiskorrels

Voeg de roerbakmix toe en bak ca. 2 min. mee. Laat de maïs uitlekken. Voeg de kalfsragout en maïs toe en verwarm mee.

4
4
  • 1 el zonnebloemolie

Breng op smaak met zout en peper. Vet de ovenschaal in met olie. Schep het ragoutmengsel in de ovenschaal.

5
5

Dek het geheel af met een laag puree. Gratineer de schaal ca. 15 min. in de oven.

Gratineren

Instructievideo

00:39 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.