Ge­hakt-sa­té­scho­tel met sper­zie­bo­nen

Oosterse boontjes perfect gecombineerd met paprika, maïs en natuurlijk rijst.

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Oosterse boontjes perfect gecombineerd met paprika, maïs en natuurlijk rijst. 4 personen
3 70

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en breek ze in stukjes. Kook ze in ca. 5 min. beetgaar. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes.
  2. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bak de paprika ca. 1 min. mee. Maak de mix aan met het koude water en voeg toe aan gehaktmengsel. Breng het mengsel onder af en toe roeren aan de kook. Laat de maïs uitlekken. Voeg de sperziebonen en maïs toe aan het gehaktmengsel en laat ca. 2 min. doorkoken. Serveer met rijst.
video

Sper­zie­bo­nen schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 91 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 885 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 02-03

Gehakt-satéschotel met sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt-sa­té­scho­tel met sper­zie­bo­nen

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en breek ze in stukjes. Kook ze in ca. 5 min. beetgaar.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

3
3
  • 1 ui
  • 1 rode paprika

Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 275 g half-om-halfgehakt

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bak de paprika ca. 1 min. mee.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 130 g gehaktdagschotelmix voor sperziebonen
  • 400 ml kraanwater

Maak de mix aan met koud water en voeg toe aan gehaktmengsel. Breng het mengsel onder af en toe roeren aan de kook.

6
6
  • 300 g maiskorrels

Laat de maïs uitlekken. Voeg de sperziebonen en maïs toe aan het gehaktmengsel en laat ca. 2 min. doorkoken. Serveer met rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.