Ro­mi­ge vis­scho­tel

Kabeljauw, spinazie, kaas en aardappelpuree: zachte smaken in één schotel.

(309)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kabeljauw, spinazie, kaas en aardappelpuree: zachte smaken in één schotel. 4 personen
3 309

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontdooi spinazie (in magnetron) volgens gebruiksaanwijzing. Verwarm ondertussen oven voor op 225 °C of gasovenstand 5.
  2. Pel en snipper ui. Verhit olie in braadpan en fruit ui ca. 3 min. Voeg MonChou toe en verhit. Roer kaas en mosterd erdoor.
  3. Spoel vis af en dep droog. Leg de vis in de ovenschaal en breng op smaak met zout en peper. Schenk de kaassaus erover en verdeel de spinazie erover.
  4. Maak de puree klaar volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de puree boven op spinazie. Bak in 20 min. in het midden van de oven tot vis gaar is en schotel lichtbruin.

combinatietip:

Lekker met wortelsalade.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 50-51

Romige visschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge vis­scho­tel

1
1
  • 450 g gesneden bladspinazie deelblokjes

Ontdooi spinazie (in magnetron) volgens gebruiksaanwijzing. Verwarm ondertussen oven voor op 225 °C of gasovenstand 5.

2
2
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie

Pel en snipper ui. Verhit olie in braadpan en fruit ui ca. 3 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 200 g MonChou
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 2 el Franse mosterd

Voeg MonChou toe en verhit. Roer kaas en mosterd erdoor.

4
4
  • 500 g kabeljauwfilet

Spoel vis af en dep droog. Leg de vis in de ovenschaal en breng op smaak met zout en peper.

5
5

Schenk de kaassaus erover en verdeel de spinazie erover.

6
6
  • 166 g aardappelpuree voor ovenschotel

Maak de puree klaar volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de puree boven op spinazie.

7
7

Bak in 20 min. in het midden van de oven tot vis gaar is en schotel lichtbruin.

combinatietip:

Lekker met wortelsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.