Wit­lof­scho­tel met mang­ochut­ney

Het zoete van de mangochutney past goed bij het licht bittere van het witlof.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 695 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(536)waardeer
hollands hoofdgerecht Het zoete van de mangochutney past goed bij het licht bittere van het witlof. 4 personen
4 536

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • ovenschaal (2l)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Witlof ca. 5 min. koken, afgieten en laten uitlekken. Bereid de puree volgens gebruiksaanwijzing. In koekenpan met antiaanbaklaag gehakt rul bakken. Op smaak brengen met kerrie, zout en peper.
  3. Vet de ovenschaal in. Leg de witlof in de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens de mangochutney, gehakt en puree erover. Strooi de kaas erover strooien. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 20 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.470 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 42-43

Witlofschotel met mangochutney

terug naar recept

Wit­lof­scho­tel met mang­ochut­ney

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 8 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Witlof ca. 5 min. koken, afgieten en laten uitlekken.

3
3
  • 166 g aardappelpuree voor ovenschotel

Bereid de puree volgens gebruiksaanwijzing.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

4
4
  • 2 tl kerriepoeder
  • 500 g half-om-halfgehakt

In koekenpan met antiaanbaklaag gehakt rul bakken. Op smaak brengen met kerrie, zout en peper.

5
5
  • 2 g boter om in te vetten
  • 170 g mangochutney

Vet de ovenschaal in. Leg de witlof in de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens de mangochutney, gehakt en puree erover.

6
6
  • 100 g gemalen oude kaas 48+

Strooi de kaas erover strooien. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 20 min.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.