Wit­lof­scho­tel met mang­ochut­ney

Het zoete van de mangochutney past goed bij het licht bittere van het witlof.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 695 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(557)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Het zoete van de mangochutney past goed bij het licht bittere van het witlof. 4 personen
4 557

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • ovenschaal (2l)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Witlof ca. 5 min. koken, afgieten en laten uitlekken. Bereid de puree volgens gebruiksaanwijzing. In koekenpan met antiaanbaklaag gehakt rul bakken. Op smaak brengen met kerrie, zout en peper.
  3. Vet de ovenschaal in. Leg de witlof in de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens de mangochutney, gehakt en puree erover. Strooi de kaas erover strooien. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 20 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.470 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 42-43

Witlofschotel met mangochutney

terug naar recept

Wit­lof­scho­tel met mang­ochut­ney

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 8 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Witlof ca. 5 min. koken, afgieten en laten uitlekken.

3
3
  • 166 g aardappelpuree voor ovenschotel

Bereid de puree volgens gebruiksaanwijzing.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

4
4
  • 2 tl kerriepoeder
  • 500 g half-om-halfgehakt

In koekenpan met antiaanbaklaag gehakt rul bakken. Op smaak brengen met kerrie, zout en peper.

5
5
  • 2 g boter om in te vetten
  • 170 g mangochutney

Vet de ovenschaal in. Leg de witlof in de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens de mangochutney, gehakt en puree erover.

6
6
  • 100 g gemalen oude kaas 48+

Strooi de kaas erover strooien. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 20 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.