Sho­ar­ma­taart

Shoarmareepjes zijn heerlijk in een pita, maar je kunt er óók een taart van maken, met ei, ui, MonChou en wat groenten. Lekker!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 690 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(154)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Shoarmareepjes zijn heerlijk in een pita, maar je kunt er óók een taart van maken, met ei, ui, MonChou en wat groenten. Lekker! 4 personen
4 154

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C of op gasovenstand 5. Ontdooi het bladerdeeg. Pel en snipper de ui. Was de paprika's, maak ze schoon en snipper ze. Verhit in een braadpan 2 el olie en bak het shoarmavlees ca. 5 min.
  2. Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 min. mee. Klop de eieren los met de MonChou, peper en zout. Vet de springvorm in met de rest van de olie en bekleed met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  3. Verdeel de shoarmavulling over de bodem. Schenk het eiermengsel erover. Bak in het midden van de oven de taart in ca. 25 min. gaar en lichtbruin. Lekker met een frisse salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 22-23

Shoarmataart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sho­ar­ma­taart

1
1
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 2 grote uien
  • 2 rode paprika's
  • 2 el olijfolie
  • 400 g shoarmavlees

Verwarm de oven voor op 225 °C of op gasovenstand 5. Ontdooi het bladerdeeg. Pel en snipper de ui. Was de paprika's, maak ze schoon en snipper ze. Verhit in een braadpan de olie en bak het shoarmavlees ca. 5 min.

2
2
  • 3 eieren
  • 100 g MonChou
  • ½ el olijfolie

Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 min. mee. Klop de eieren los met de MonChou, peper en zout. Vet de springvorm in met de rest van de olie en bekleed met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.

3
3

Verdeel de shoarmavulling over de bodem. Schenk het eiermengsel erover. Bak in het midden van de oven de taart in ca. 25 min. gaar en lichtbruin. Lekker met een frisse salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.