Qui­che met biet, zalm en mon­chou

Ideaal voor een etentje: even kort voorbereiden en hup, zo de oven in!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 595 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ideaal voor een etentje: even kort voorbereiden en hup, zo de oven in! 4 personen
3 73

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  2. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Verdeel 2/3 ervan samen met de bietjes over de bodem van de quichevorm. Snijd de zalm in stukjes. Verdeel over de bietjes.
  3. Klop de eieren los met een garde en meng met de roomkaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk het mengsel in de quichevorm.
  4. Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt. Bestrooi voor het serveren met de rest van de salade-ui en de kappertjes.

combinatietip:

Lekker met een frisse groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Quiche met biet, zalm en monchou

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che met biet, zalm en mon­chou

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 5 plakjes bladerdeeg

Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

3
3
  • 1 bosje salade-uitje
  • 400 g geraspte bietjes

Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Verdeel 2/3 ervan samen met de bietjes over de bodem van de quichevorm.

4
4
  • 250 g zalmfilet

Snijd de zalm in stukjes. Verdeel over de bietjes.

5
5
  • 4 eieren
  • 200 g MonChou

Klop de eieren los met een garde en meng met de roomkaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk het mengsel in de quichevorm.

6
6

Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.

7
7
  • 1 el kappertjes

Bestrooi voor het serveren met de rest van de salade-ui en de kappertjes.

combinatietip:

Lekker met een frisse groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.