Sho­ar­ma­taart met wit­te kool

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 565 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(384)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 384

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de overlappende naden goed aan.
  2. Snipper de ui en verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Voeg de shoarma toe en bak 3 min. Voeg de kool toe en roerbak 4-5 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het shoarmamengsel over de deegbodem. Bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar, dek halverwege af met aluminiumfolie.
  3. Roer ondertussen de knoflooksaus glad met het water. Neem de taart uit de oven. Snijd in stukken en verdeel de sla erover. Serveer met de saus.

variatietip:

Liever kip? Vervang het shoarmavlees dan door kipfiletreepjes shoarma (schaal ca. 400 g).

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Shoarmataart met witte kool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sho­ar­ma­taart met wit­te kool

1
1
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien.

2
2

Verwarm de oven voor op 180 °C.

3
3

Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de overlappende naden goed aan.

4
4
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie
  • 425 g shoarmavlees

Snipper de ui en verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Voeg de shoarma toe en bak 3 min.

5
5
  • 300 g witte kool

Voeg de kool toe en roerbak 4-5 min. Breng op smaak met peper en zout.

6
6

Verdeel het shoarmamengsel over de deegbodem. Bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar, dek halverwege af met aluminiumfolie.

7
7
  • 3 el knoflooksaus
  • 1 el kraanwater

Roer ondertussen de knoflooksaus glad met het water.

8
8

Neem de taart uit de oven. Snijd in stukken en verdeel de sla erover. Serveer met de saus.

variatietip:

Liever kip? Vervang het shoarmavlees dan door kipfiletreepjes shoarma (schaal ca. 400 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.