Prei-sho­ar­ma­qui­che

Zin in shoarma én zin in quiche? Met deze hartige taart combineer je het beste uit twee werelden.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 795 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(415)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zin in shoarma én zin in quiche? Met deze hartige taart combineer je het beste uit twee werelden. 4 personen
3 415

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien.
  2. Verhit in een grote koekenpan of wok de margarine. Bak het shoarmavlees 3 min. Snijd de prei in ringen. Bak 3 min. met shoarmavlees mee.
  3. Vet de quichevorm in. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Gaatjes erin prikken.
  4. Eieren loskloppen met crème fraîche en kaas. Eimengsel door shoarmavlees scheppen, in vorm overdoen en gladstrijken. Quiche in midden van oven in ca. 30 min. gaarbakken.

bereidingstip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

combinatietip:

Lekker met groene salade met vinairgrettedressing.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 1.110 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 18-19

Prei-shoarmaquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei-sho­ar­ma­qui­che

1
1
  • 5 blaadjes bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien.

2
2
  • 2 el vloeibare margarine
  • 400 g shoarmavlees

Verhit in een grote koekenpan of wok de margarine. Bak het shoarmavlees 3 min.

3
3
  • 600 g preien

Snijd de prei in ringen. Bak 3 min. met shoarmavlees mee.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

4
4
  • 2 el vloeibare margarine

Vet de quichevorm in. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Gaatjes erin prikken.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

5
5
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 g geraspte jonge kaas

Klop de eieren los met de crème fraîche en kaas.

6
6

Schep het eimengsel door het shoarmavlees, doe over in de vorm en strijk glad. Bak de quiche in midden van oven in ca. 30 min. gaar.

bereidingstip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

combinatietip:

Lekker met groene salade met vinairgrettedressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.