Ka­bel­jauw­fi­let in me­di­ter­ra­ne to­ma­ten­saus

Omdat de vis wordt gestoofd in de tomatensaus, is hij heerlijk zacht en vol van smaak.

(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Omdat de vis wordt gestoofd in de tomatensaus, is hij heerlijk zacht en vol van smaak. 4 personen
3 106

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes en de tapenade toe en breng aan de kook.
  2. Snijd de kabeljauwfilet in stukken en leg in de tomatensaus. Stoof met de deksel op de pan in 8-10 min. op laag vuur gaar.
  3. Schep de pasta op 4 borden en verdeel er de kabeljauwfilet over. Roer de tijm met peper en zout naar smaak door de tomatensaus en schep over de kabeljauwfilet.

bereidingstip:

Gebruik de rest van de tapenade van zongedroogde tomaten als tomatenpuree. Lekker in soepen, vlees- en pastasauzen, én lekker op brood in plaats van boter!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 34-35

Kabeljauwfilet in mediterrane tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw­fi­let in me­di­ter­ra­ne to­ma­ten­saus

1
1
  • 300 g tagliatelle
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 800 g tomatenblokjes
  • 70 g zongedroogde tomatentapenade

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes en de tapenade toe en breng aan de kook.

2
2
  • 300 g kabeljauwfilet

Snijd de kabeljauwfilet in stukken en leg in de tomatensaus. Stoof met de deksel op de pan in 8-10 min. op laag vuur gaar.

3
3
  • 1 tl tijm

Schep de pasta op de borden en verdeel er de kabeljauwfilet over. Roer de tijm met peper en zout naar smaak door de tomatensaus en schep over de kabeljauwfilet.

bereidingstip:

Gebruik de rest van de tapenade van zongedroogde tomaten als tomatenpuree. Lekker in soepen, vlees- en pastasauzen, én lekker op brood in plaats van boter!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.