Oven­groen­te met ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

De baharat maakt de gehaktballetjes nóg lekkerder.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De baharat maakt de gehaktballetjes nóg lekkerder. 2 personen
4 16

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de wikkel en folie van de ovengroente, besprenkel met de olie uit de verpakking en schep om. Rooster de ovengroente in ca. 25 min. gaar in de oven.
  2. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Doe het rundergehakt in een kom en voeg de knoflook, baharat, peper en eventueel zout toe. Kneed goed en vorm er met vochtige handen 6 balletjes van.
  3. Maak de ui schoon en snipper. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 3 min. goudbruin. Doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven.
  4. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Was de tomaten en snijd in parten. Voeg de kikkererwten en tomaat toe aan de gehaktballetjes en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Serveer de ovengroente met de gehaktballetjes en saus.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 700 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 44 2016

Ovengroente met gehaktballetjes in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­groen­te met ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 425 g ovengroente pompoen, zoete aardappel en bloemkool

Verwijder de wikkel en folie van de ovengroente, besprenkel met de olie uit de verpakking en schep om.

3
3

Rooster de ovengroente in ca. 25 min. gaar in de oven.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 150 g rundergehakt
  • 1½ tl baharat

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Doe het rundergehakt in een kom en voeg de knoflook, baharat, peper en eventueel zout toe.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5

Kneed goed en vorm er met vochtige handen 6 balletjes van.

6
6
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie

Maak de ui schoon en snipper. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

7
7
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 3 min. goudbruin. Doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook.

8
8

Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven.

9
9
  • 400 g kikkererwten
  • 2 tomaten

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Was de tomaten en snijd in parten.

10
10

Voeg de kikkererwten en tomaat toe aan de gehaktballetjes en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Serveer de ovengroente met de gehaktballetjes en saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.