Ita­li­aan­se bloem­kool

(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 106

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de bloemkoolroosjes in 6 min. beetgaar. Verhit 1 el olie in een pan en bak hierin op hoog vuur 3 min. de courgetteblokjes. Draai het vuur lager, voeg de bloemkool toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Doe het bloemkoolmengsel in de schaal en houd warm door af te dekken met aluminiumfolie. Snijd de slavinken in plakjes. Verhit opnieuw een el olie in de pan en bak hierin op hoog vuur 5 min. de tomaten. Voeg de ui toe en bak nog 3 min. Draai het vuur iets lager en voeg de plakjes slavink toe. Bak nog 4 min. en voeg dan de ketchup toe. Kook ondertussen de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel de pasta over de borden, schep de slavinken met de saus er overheen en geef er het bloemkoolmengsel bij.

Tip:

Recepten winnaar De Tas week 32: Jan Heilig.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 36 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.