Ita­li­aan­se pas­ta-to­ma­ten­sa­la­de

Deze pastasalade smaakt het allerlekkerst op een zomerse dag in het park of in de tuin.

(164)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze pastasalade smaakt het allerlekkerst op een zomerse dag in het park of in de tuin. 4 personen
3 164

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel daarna de pasta in een vergiet onder koud water.
  2. Pers de knoflook. Klop een dressing van het citroensap, de knoflook en de olie en breng op smaak met peper en zout. Schaaf de kaas in grove stukjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de trostomaten in partjes.
  3. Meng de pasta, dressing, kaas, ui, tomaten en slamelange door elkaar en serveer dit op diepe borden. Maal er naar smaak nog wat peper over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 410 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 30-31

Italiaanse pasta-tomatensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se pas­ta-to­ma­ten­sa­la­de

1
1
  • 250 g farfalle

Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel daarna de pasta in een vergiet onder koud water.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el citroensap
  • 3 el olijfolie

Pers de knoflook. Klop een dressing van het citroensap, de knoflook en de olie en breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 200 g jongbelegen kaas 50+

Schaaf de kaas in grove stukjes.

4
4
  • 1 ui
  • 5 trostomaten

Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de trostomaten in partjes.

5
5
  • 75 g rucolaslamelange

Meng de pasta, dressing, kaas, ui, tomaten en slamelange door elkaar en serveer dit op diepe borden. Maal er naar smaak nog wat peper over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.