Ita­li­aan­se maal­tijd­sa­la­de

Met zoete tomaten en romige mozzarella: alsof je in Toscane zit.

(155)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met zoete tomaten en romige mozzarella: alsof je in Toscane zit. 4 personen
3 155

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de Farfalle beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Was en halveer de tomaatjes. Snipper de ui.
  2. Snijd de mozzarella in blokjes. Halveer de olijven. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Meng de farfalle met de twee soorten tomaat, ui, mozzarella, olijven en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

variatietip:

In plaats van bread dipping olie, kan ook olijfolie extra vierge zonder kruiden gebruiken, of wat gedroogde of verse Italiaanse kruiden door de olie roeren.

combinatietip:

Lekker met focacciabrood, besprenkeld met bread dipping olijfolie.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 380 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 20-21

Italiaanse maaltijdsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se maal­tijd­sa­la­de

1
1
  • 300 g farfalle

Kook de Farfalle beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

2
2
  • 500 g cherrytomaten
  • ½ ui

Was en halveer de tomaatjes. Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 250 g mozzarella
  • 50 g groene olijven zonder pit
  • 6 zongedroogde tomaten in olie

Snijd de mozzarella in blokjes. Halveer de olijven. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.

4
4
  • 5 ml olijfolie extra vergine

Meng de farfalle met de twee soorten tomaat, ui, mozzarella, olijven en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

variatietip:

In plaats van bread dipping olie, kan ook olijfolie extra vierge zonder kruiden gebruiken, of wat gedroogde of verse Italiaanse kruiden door de olie roeren.

combinatietip:

Lekker met focacciabrood, besprenkeld met bread dipping olijfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.