Spi­na­zie­scho­tel met ei

Hoe simpel een ovenschotel ook is, hij scoort altijd goed.

(203)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hoe simpel een ovenschotel ook is, hij scoort altijd goed. 4 personen
3 203

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de tomaten in plakjes. Kook de eieren in 7 min. hard, pel en snijd in plakjes. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan of ruime koekenpan en fruit de ui 2 min.
  2. Voeg steeds een portie spinazie toe en laat al omscheppend slinken voordat u een nieuwe portie toevoegt. Herhaal tot alle spinazie geslonken en het vocht volledig verdampt is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.
  3. Vet de ovenschaal in. Leg 1/3 van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Bedek met de helft van de spinazie en de helft van de plakjes ei. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg 1/3 van de aardappelschijfjes, de rest van de spinazie en de rest van de plakjes ei erop. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Eindig met de overgebleven aardappelschijfjes. Verdeel de bechamelsaus en de tomaten erover. Bestrooi met de oregano.
  4. Bak de spinazieschotel in de oven in 25-30 min. gaar.

Tip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 32-33

Spinazieschotel met ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­scho­tel met ei

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 6 eieren

Snipper de ui en snijd de tomaten in plakjes. Kook de eieren in 7 min. hard, pel en snijd in plakjes.

3
3
  • 1 el olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan of ruime koekenpan en fruit de ui 2 min.

4
4
  • 600 g spinazie

Voeg steeds een portie spinazie toe en laat al omscheppend slinken voordat u een nieuwe portie toevoegt.

5
5

Herhaal tot alle spinazie geslonken en het vocht volledig verdampt is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.

6
6
  • 200 g aardappelschijfjes

Vet de ovenschaal in. Leg de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Bedek met de helft van de spinazie en de helft van de plakjes ei.

7
7
  • 200 g aardappelschijfjes

Bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg de aardappelschijfjes, de rest van de spinazie en de rest van de plakjes ei erop.

8
8
  • 200 g aardappelschijfjes
  • 400 g besciamellasaus
  • 1 tl oregano

Bestrooi met peper en zout naar smaak. Eindig met de aardappelschijfjes. Verdeel de bechamelsaus en de tomaten erover. Bestrooi met de oregano.

9
9

Bak de spinazieschotel in de oven in 25-30 min. gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.