Kik­ker­erw­ten- en kap­per­tjes­pas­ta

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 6 personen
4 38

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd de braadworsten in kleine stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in ca. 5 min. gaar. Voeg de knoflook, de ansjovis en de ui toe en bak 1 min. mee. Voeg de kikkererwten, de kappertjes en de olijven toe en verwarm nog 3 min.
  3. Voeg het vlees-groentemengsel toe aan de pasta. Breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kikkererwten- en kappertjespasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kik­ker­erw­ten- en kap­per­tjes­pas­ta

1
1
  • 400 g volkoren penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 520 g runderbraadworsten
  • 3 el olijfolie

Snijd de braadworsten in kleine stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in ca. 5 min. gaar.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikken ansjovisfilets in olie
  • 3 rode uien

Snijd de knoflook fijn en de ui in ringen. Voeg de knoflook, de ansjovis en de ui toe en bak 1 min. mee.

4
4
  • 400 g kikkererwten
  • 100 g kappertjes
  • 240 g zwarte olijven zonder pit

Voeg de kikkererwten, de kappertjes en de olijven toe en verwarm nog 3 min.

5
5

Voeg het vlees-groentemengsel toe aan de pasta. Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.