La­sag­ne spek, prei en spi­na­zie

Groen, groener, groenst! Geen tomaat te bekennen in deze lasagne, maar daar krijg je een hoop voor terug.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 815 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(184)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Groen, groener, groenst! Geen tomaat te bekennen in deze lasagne, maar daar krijg je een hoop voor terug. 4 personen
3 184

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maak de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes 5 min. Voeg de prei toe en bak 2 min. mee. Schep de helft van het mengsel in een ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Verdeel de helft van de spinazie erover en de rest van het mengsel. Bedek met lasagnebladen en verdeel de rest van de spinazie erover. Schenk de bechamelsaus erover en bestrooi met de kaas. Dek af met aluminiumfolie en bak in het midden van de oven in 40 min. gaar. Verwijder het folie na 20 min.

Tip:

Lasagne spek, prei en spinazie is het lievelingseten van Willie Overtoom, aanvaller bij Heracles Almelo sinds 2008. Geboren in Bertoua, Kameroen. Speelde in Jong AZ, Jong Oranje en het Olympisch Elftal. 'Ik ben gek op lasagne. En dit is geen ingewikkeld recept: hij is snel te maken en smaakt geweldig. Heerlijk, vooral door de spinazie!'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 2.290 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne spek, prei en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne spek, prei en spi­na­zie

1
1
  • 1 zakje besciamellasaus
  • 500 ml halfvolle melk

Maak de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 2 preien

Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes 5 min. Voeg de prei toe en bak 2 min. mee.

4
4
  • ½ pak lasagne verdi
  • 1 pak spinazie à la crème

Schep de helft van het mengsel in een ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Verdeel de helft van de spinazie en de rest van het mengsel erover. Bedek met lasagnebladen en verdeel de rest van de spinazie erover.

5
5
  • 200 g geraspte belegen kaas

Schenk de bechamelsaus erover en bestrooi met de kaas. Dek af met aluminiumfolie en bak in het midden van de oven in 40 min. gaar. Verwijder het folie na 20 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.