La­sag­ne met sa­la­mi en spi­na­zie

Tomaat, worst, spinazie en kaas. Meer heb je niet nodig voor deze verrukkelijke laagjes.

(198)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Tomaat, worst, spinazie en kaas. Meer heb je niet nodig voor deze verrukkelijke laagjes. 4 personen
3 198

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer in een kom de melk, het water en de inhoud van het zakje sausmix goed door en laat ca. 3 min. staan. Snijd de tomaten in plakjes.
  2. Schep een laagje saus in de ovenschaal, leg daarop een laagje lasagnebladen, een laagje spinazie, een laagje salami en tomaat. Herhaal dit drie keer en eindig met een laagje saus. Bestrooi de lasagne met de kaas en laat in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar worden.

combinatietip:

Lekker met groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 2.280 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 48-49

Lasagne met salami en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met sa­la­mi en spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 450 g bladspinazie à la crème

Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 350 ml melk
  • 300 ml kraanwater
  • 1 zakje mix voor ovenlasagne napoletana

Roer in een kom de melk, het water en de inhoud van het zakje sausmix goed door en laat ca. 3 min. staan.

4
4
  • 3 tomaten

Snijd de tomaten in plakjes.

5
5
  • 125 g lasagnebladen
  • 200 g salami

Schep een laagje saus in de ovenschaal, leg daarop een laagje lasagnebladen, spinazie, salami en tomaat.

6
6

Herhaal dit drie keer en eindig met een laagje saus.

7
7
  • 100 g gemalen belegen kaas

Bestrooi de lasagne met de kaas en laat in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar worden.

combinatietip:

Lekker met groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.