La­sag­ne met sa­la­mi & moz­za­rel­la

In 15 minuten gemaakt en de oven doet de rest.

(306)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht In 15 minuten gemaakt en de oven doet de rest. 4 personen
3 306

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de lasagnesaus met de melk en het water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pan van het vuur en schep de roerbakmix erdoor. Vet de ovenschaal in.
  2. Schep een dun laagje lasagnesaus in de ovenschaal en leg hierop een laag lasagnebladen. Schep hierop een laag saus en verdeel een laag salami erover. Maak zo nog 3 lagen. Eindig met een laag saus. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze met de oregano over de saus.
  3. Bak de lasagne in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Vervang de roerbakmix door broccoliroosjes. Kook de broccoli in water met zout in 5 min. beetgaar, voordat je deze toevoegt aan de lasagnesaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.915 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne met salami & mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met sa­la­mi & moz­za­rel­la

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

2
2
  • 127 g mix voor lasagnesaus
  • 500 ml halfvolle melk
  • 500 ml kraanwater

Bereid de lasagnesaus met de melk en het water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 600 g Italiaanse roerbakmix

Neem de pan van het vuur en schep de roerbakmix erdoor. Vet de ovenschaal in.

4
4
  • 250 g lasagnebladen
  • 250 g salami

Schep een dun laagje lasagnesaus in de ovenschaal en leg hierop een laag lasagnebladen. Schep hierop een laag saus en verdeel een laag salami erover.

5
5

Maak zo nog 3 lagen. Eindig met een laag saus.

6
6
  • 125 g mozzarella
  • 1 tl gedroogde oregano

Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze met de oregano over de saus.

7
7

Bak de lasagne in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Vervang de roerbakmix door broccoliroosjes. Kook de broccoli in water met zout in 5 min. beetgaar, voordat je deze toevoegt aan de lasagnesaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.