Yog­hurt pan­na cot­ta met vij­gen

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
4 66

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 timbaaltjes (inhoud ca. 150 ml)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de vijgen met de helft van de port en 25 g suiker in een steelpan aan de kook. Laat op laag vuur 2 min. doorkoken. Laat afkoelen.
  2. Week de gelatine 5 min. in koud water. Verhit de slagroom in een andere pan. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en voeg dit samen met het stokje en de rest van de suiker toe aan de room. Laat 5 min. tegen de kook aan trekken. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de room. Voeg de rest van de port toe en laat 30 min. afkoelen. Verwijder het vanillestokje.
  3. Meng het vijgenmengsel en de yoghurt door de room en schenk dit in 4 timbaaltjes. Dek ze af en zet minstens 3 uur in de koelkast. Houd de timbaaltjes even ondersteboven onder de hete kraan en stort ze op 4 bordjes.

Tip:

Vijgen zijn ook lekker bij een kaasplankje.

video

Ge­la­ti­ne ver­wer­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.