Pan­na cot­ta met me­loen

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 765 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
4 67

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • 4 bakjes, dun ingevet met zonnebloemolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Week de gelatine 5 min. in koud water. Schraap met een mespunt het merg uit het vanillestokje. Breng 100 ml slagroom met 100 g suiker aan de kook. Voeg het vanillestokje en het merg toe en laat het 15 min. zachtjes koken. Haal van het vuur en verwijder het stokje. Knijp de gelatine uit en roer hem door de vanilleroom. Laat de room een beetje afkoelen. Klop de rest van de slagroom stijf. Schep eerst de yoghurt door de vanilleroom, roer goed en schep daarna de geklopte room erdoor. Verdeel over de bakjes en laat de panna cotta in de koelkast in 3 uur opstijven. Halveer de meloen, verwijder de zaadjes en de schil en snijd de meloen in blokjes. Schep de helft van de meloenblokjes in een kom met de munt en bewaar gekoeld. Doe de overige blokjes in een pan met de rest van de suiker. Pureer de meloen met een staafmixer, breng aan de kook en laat het 20 min. doorkoken, terwijl je regelmatig roert. Stort de panna cotta's. Verdeel de meloenblokjes over de borden en schenk er wat warme meloenstroop over.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 115 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.