Pan­na cot­ta met cran­ber­ry's

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(149)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
4 149

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 timbaaltjes (inhoud 150 ml) of 1 puddingvorm (inhoud 500 ml)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit in een steelpan 50 g basterdsuiker met 5 el water en voeg, als de suiker gesmolten is, de cranberry's toe. Stoof 3 min. op laag vuur. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Verwarm de slagroom in een andere steelpan en voeg het vanillestokje en de rest van de suiker toe. Laat 5 min. tegen de kook aan trekken en laat de suiker oplossen. Haal het vanillestokje met een schuimspaan uit de pan, schraap met een mespunt het merg eruit en roer dit door de room. Haal de pan van het vuur.
  2. Week de gelatine 5 min. in koud water. Knijp het uit en voeg toe aan de room. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat even afkoelen en voeg de yoghurt toe. Verdeel de yoghurtroom over de timbaaltjes en schep in elk timbaaltje 1 tl cranberry's. Zet minimaal 3 uur in de koelkast. Houd de vormpjes voor het serveren kort onder de hete kraan en stort ze op bordjes. Serveer met de rest van de cranberry's.

Tip:

U kunt dit gerecht maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.