To­ma­ten-cham­pig­non­saus

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 8 personen
3 16

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur 5 min. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime pan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Bestrooi met de tijm.
  2. Voeg de tomaat samen met 200 ml water toe en breng aan de kook. Voeg de champignons toe en laat op laag vuur 15 min. koken. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip:

Lekker met een slavink en gemengde salade.

Tip:

Variatietip: Bestrooi voor een fris accent de saus met fijngesneden verse bieslook.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.