To­ma­ten-kaas­saus

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 8 personen
4 8

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en bleekselderij 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Voeg de tomaat toe met 200 ml water en breng aan de kook. Laat 10 min. zacht koken.
  2. Strooi de kaas door de saus en roer tot deze gesmolten is. Meng de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip:

Lekker met kort gekookte prei of bloemkool.

Tip:

Variatietip: Vervang voor extra pit de helft van de oude kaas door Gorgonzola.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.