To­ma­ten-spek­jes­saus

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 8 personen
3 12

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de uien op middelhoog vuur 4 min. Zet het vuur hoog en bak de spekreepjes nog 3 min. mee. Voeg de rozemarijn en de tomaten toe. Druk ze stuk met een lepel en schenk 200 ml water in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 5 min. koken.
  2. Breng de saus op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip:

Verrassend eenvoudig én lekker met een gebakken ei.

Tip:

Variatietip: Voor een lichtere saus kunt u de spekjes vervangen door 1 in stukjes gesneden gerookte kipfilet. Bak de kip 1 min. mee.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.