To­ma­ten-ge­hakt­saus

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 8 personen
3 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de uien en de bleekselderij 5 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min. Zet het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Bak dit in 4 min. rul en bruin.
  2. Voeg de tomatenblokjes toe en schenk er 200 ml water bij. Laat op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip:

Lekker met spaghetti en geroerbakte spinazie met knoflook.

Tip:

Variatietip: Vervang voor een vegetarische variant het gehakt door 2 schaaltjes tofu roerbakgehakt (à 180 g). Bak 3 min.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.