Me­di­ter­ra­ne maal­tijd­sa­la­de

Van pastasalade krijg je nooit genoeg. Deze versie met spinazie, tonijn en kaasblokjes is verrukkelijk.

(187)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Van pastasalade krijg je nooit genoeg. Deze versie met spinazie, tonijn en kaasblokjes is verrukkelijk. 4 personen
3 187

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook penne volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat in een wijde kom afkoelen. Snijd ui in dunne partjes en komkommer in halve plakjes. Breng 2/3 van de spinazie met weinig water aan de kook totdat het slinkt. Lek uit in een vergiet en laat afkoelen.
  2. Giet de tonijn af en vang de olie op. Pers de citroen uit. Meng de olie met het citroensap tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng de penne, spinazie, rest van de spinazie, tonijn, kaasblokjes, ui, komkommer en de dressing kort voor het serveren.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 750 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 28-29

Mediterrane maaltijdsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne maal­tijd­sa­la­de

1
1
  • 300 g penne rigate
  • 2 uien
  • 1 komkommer

Kook penne volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat in een wijde kom afkoelen. Snijd ui in dunne partjes en komkommer in halve plakjes.

2
2
  • 200 g bladspinazie

Breng de spinazie met weinig water aan de kook totdat het slinkt. Lek uit in een vergiet en laat afkoelen.

3
3
  • 160 g tonijn in olijfolie
  • 1 citroen

Giet de tonijn af en vang de olie op. Pers de citroen uit. Meng de olie met het citroensap tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 100 g bladspinazie
  • 200 g salade kaasblokjes

Meng de penne, spinazie, rest van de spinazie, tonijn, kaasblokjes, ui, komkommer en de dressing kort voor het serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.