Me­di­ter­ra­ne pas­ta­sa­la­de met kip

Heel makkelijk te maken, deze pastasalade. Bijna alles is al voorgesneden!

(122)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Heel makkelijk te maken, deze pastasalade. Bijna alles is al voorgesneden! 4 personen
3 122

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder stromend water koud.
  2. Verhit ⅔ van de olijfolie in een wok en bak de kipfiletreepjes in 3-4 min. al omscheppend goudbruin. Snijd de ui in partjes. Voeg de ui en de wokgroente aan de kip toe en bak al omscheppend in 4-6 min. knapperig gaar. Schep de kip met de groenten in een wijde lage schaal en laat snel afkoelen.
  3. Schep de kip met de groenten en de kaasblokjes door de pasta. Voeg de rest van de olie en azijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pastasalade over de borden en bestrooi met de pijnboompitten.

variatietip:

Penne zijn ideaal voor een pastasalade. Ook schelpjes en farfalle zijn heel geschikt.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 670 mg
  • vezels 4 g
Tags

Mediterrane pastasalade met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne pas­ta­sa­la­de met kip

1
1
  • 300 g penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder koud stromend water.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 350 g kipfiletreepjes naturel

Verhit de olijfolie in een wok en bak de kipfiletreepjes in 3-4 min. al omscheppend goudbruin.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3
  • 1 ui
  • 400 g Provençaalse wokgroente

Snijd de ui in partjes. Voeg de ui en de wokgroente aan de kip toe en bak al omscheppend in 4-6 min. knapperig gaar.

4
4

Schep de kip met de groenten in een wijde lage schaal en laat snel afkoelen.

5
5
  • 200 g salade kaasblokjes

Schep de kip met de groenten en de kaasblokjes door de pasta.

6
6
  • 1 el olijfolie
  • 2 el witte balsamicoazijn

Voeg de rest van de olie en azijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 30 g pijnboompitten

Verdeel de pastasalade over de borden en bestrooi met de pijnboompitten.

variatietip:

Penne zijn ideaal voor een pastasalade. Ook schelpjes en farfalle zijn heel geschikt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.