Far­f­al­le-maal­tijd­sa­la­de

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 86

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat afkoelen. Snijd de tomaten in parten. Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Snijd de ui doormidden en daarna in zo dun mogelijke plakjes.
  2. Klop de azijn door de olie. Meng de groenten, rucola en pasta en schep om met de olie en azijn. Snijd de kaas in blokjes. Verdeel de kaas erover. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de salade direct, zo blijft de rucola knapperig.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Farfalle-maaltijdsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Far­f­al­le-maal­tijd­sa­la­de

1
1
  • 200 g farfalle

Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat afkoelen.

2
2
  • 5 trostomaten
  • 1 courgette
  • 1 rode ui

Snijd de tomaten in parten. Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Snijd de ui doormidden en daarna in zo dun mogelijke plakjes.

3
3
  • 2 el azijn
  • 4 el olijfolie
  • 75 g rucola
  • 200 g witte kaasblokjes

Klop de azijn door de olie. Meng de groenten, rucola en pasta en schep om met de olie en azijn. Snijd de kaas in blokjes.

4
4

Verdeel de kaas erover. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de salade direct, zo blijft de rucola knapperig.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.