Cur­ry van kip en wor­tel

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 82

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang het kookvocht op. Schep de rozijnen erdoor en laat de rijst met de deksel op de pan van het vuur af volgens de aanwijzingen op de verpakking garen. Kook ondertussen de peen 10 min. Verhit de olie in een wok en bak de ui in 5 min goudbruin. Dep de kipfilet droog. Schep de ui uit de pan en bak de kipfilet in het bakvet in 5 min. goudbruin en gaar. Voeg de ui en het kerriepoeder toe en roerbak 1 min. Draai het vuur laag. Roer de kokosmelk en 150 ml kookvocht van de rijst erdoor en breng al roerend tegen de kook aan. Schep de wortels erbij en stoof het gerecht op laag vuur nog 10 min. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de curry van kip en wortel met de gele rozijnenrijst.

Tip:

U kunt de curry van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast ? dan blijft hij twee dagen goed. Verwarm 10 min. op middelhoog vuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 24-25

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.