Ker­rie­rijst met kip­fi­let en ro­zij­nen

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 71

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kipfilet in ca. 12 min. bruin en gaar. Kook de sperziebonen in weinig water met zout in ca. 6 min. beetgaar.
  2. Verhit de resterende 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het kerriepoeder toe en bak 1 min. Schep er de rijst, de crème fraîche en de rozijnen door en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de kerrierijst op 4 borden en leg er de kipfilet bij. Serveer met de sperziebonen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2011 week 02-03

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.