Ge­rook­te fo­rel­sa­la­de

(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 145

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de suiker met 2 el water in een steelpan, breng aan de kook en laat tot een goudbruine karamel kleuren. Neem de pan van het vuur, laat 3 min. afkoelen en schenk de azijn erbij. Roer goed door. Zet de pan op laag vuur als de karamel stolt en roer tot de karamel weer gesmolten is. Voeg al roerend de olie toe. Schenk in een grote kom en laat in ca. 15 min. afkoelen. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakken. Doe de kool, de krulsla en de appel in de kom bij de dressing en meng goed. Snijd de forelfilet in stukken en verdeel met de augurken over de sla. Bestrooi met de bieslook.

Tip:

Met de kool die u over heeft, kunt u een roerbakgerecht maken met stukjes kipfilet en kerrie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gerookte forelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­rook­te fo­rel­sa­la­de

1
1
  • 2 el suiker

Doe de suiker met dezelfde hoeveelheid water in een steelpan, breng aan de kook en laat tot een goudbruine karamel kleuren.

2
2
  • 3 el wittewijnazijn

Neem de pan van het vuur, laat 3 min. afkoelen en schenk de azijn erbij. Roer goed door.

3
3
  • 3 el zonnebloemolie

Zet de pan op laag vuur als de karamel stolt en roer tot de karamel weer gesmolten is. Voeg al roerend de olie toe.

4
4
  • 1 tl grove mosterd

Schenk in een grote kom en laat in ca. 15 min. afkoelen. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 1 appel

Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakken.

6
6
  • 100 g witte kool
  • 100 g krulslamelange

Doe de kool, de krulsla en de appel in de kom bij de dressing en meng goed.

7
7
  • 250 g gerookte forelfilet
  • 340 g mini augurken
  • ½ bakje bieslook

Snijd de forelfilet in stukken en verdeel met de augurken over de sla. Bestrooi met de fijngesneden bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.