Veld­sla met ge­rook­te ha­ring

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • meloenbolletjeslepel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steek met de meloenbolletjeslepel balletjes uit de aardappelen. Kook de balletjes in ruim water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen tot ze lauw zijn. Snijd de haringfilet in kleine stukjes. Snijd de ongeschilde appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appelparten in kleine blokjes. Meng de wijnazijn met de mosterd. Schenk in een dunne straal al roerend de olie erbij tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper. Verdeel de veldsla, de aardappelballetjes, de haring, de appel en de sjalot over 4 borden. Schenk de dressing erover. Lekker met stokbrood.

Tip:

Geen meloenbolletjeslepel? Snijd de aardappelen dan in blokjes van ca. 1 cm.

video

Vi­nai­gret­te ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.