Fris­se rijst­sa­la­de

(114)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 114

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Klop ondertussen met de garde de azijn, mosterd en olie tot een vinaigrette en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de vinaigrette door de nog lauwe rijst en laat afkoelen.
  2. Laat de mais en augurk uitlekken en snijd de augurk en tomaat in blokjes. Schep de maïs, tomaat en augurk door de rijst. Snijd de ham in blokjes en de munt fijn. Strooi de hamblokjes met de munt over de rijstsalade. Verdeel de rijst over borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Frisse rijstsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se rijst­sa­la­de

1
1
  • 300 g rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el olie

Klop ondertussen met de garde de azijn, mosterd en olie tot een vinaigrette en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

3
3
  • 300 g maiskorrels
  • 340 g augurken
  • 4 tomaten

Schep de vinaigrette door de nog lauwe rijst en laat afkoelen. Laat de mais en augurk uitlekken en snijd de augurk en tomaat in blokjes.

4
4
  • 100 g gekookte ham
  • 3 el munt

Schep de maïs, tomaat en augurk door de rijst. Snijd de ham in blokjes en de munt fijn.

5
5

Strooi de hamblokjes met de munt over de rijstsalade. Verdeel de rijst over borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.