Pu­ree, tuin­bo­nen en kar­bo­na­de

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Meng 30 g boter, de mosterd en de peterselie tot een gladde massa. Voeg de biscottes toe. Beleg de karbonades dik met het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in het midden van de oven en bak in ca. 10 min. gaar.
  3. Kook de tuinboontjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat een beetje afkoelen en verwijder de lichtgroene vliesjes om de boontjes. Kook de doperwten 2 min. in kokend water.
  4. Breng de melk met 30 g boter aan de kook in een steelpan. Schenk over de aardappelen. Voeg de kaas toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verhit de rest van de boter in een pan en schep de tuinboontjes, de doperwten en de bosui 1 min. op hoog vuur om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpuree en de groenten over 4 borden en serveer met de karbonades.
video

Tuin­bo­nen dub­beldop­pen

Instructievideo - 00:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 37 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.