Spruit­jes­stamp­pot

(140)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 140

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

Aardappels schillen, wassen en met beetje zout in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen spruitjes schoonmaken, halveren en laatste 10 minuten meekoken. Ui pellen en snipperen. In koekenpan boter verhitten. Ui ca. 2 minuten fruiten. Vlees toevoegen en omscheppend gaar bakken. Jus toevoegen en verwarmen. Aardappels en spruitjes afgieten, kookvocht opvangen, en door elkaar stampen. Stamppot smeuïg maken met kookvocht en op smaak brengen met zout en peper. Serveren met vlees in jus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 02-03

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.