Spruit­jes­stamp­pot

(142)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 142

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

  1. Schil de aardappelen en kook met een beetje zout in ca. 20 min. gaar. Maak ondertussen de spruitjes schoon, halveer en kook de laatste 10 min. mee. Snipper de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui ca. 2 min. Voeg het vlees toe en bak omscheppend gaar. Voeg de jus toe en verwarm.
  2. Giet de aardappelen en de spruitjes af, vang het kookvocht op en stamp door elkaar. Maak de stamppot smeuïg met het kookvocht en breng op smaak met peper en zout. Serveer met het vlees in de jus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 02-03

Spruitjesstamppot

terug naar recept

Spruit­jes­stamp­pot

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en kook met een beetje zout in ca. 20 min. gaar.

2
2
  • 500 g spruitjes
  • 1 ui

Maak ondertussen de spruitjes schoon, halveer en kook de laatste 10 min. mee. Snipper de ui.

3
3
  • 40 g boter
  • 400 g cajunreepjes
  • 190 ml jus naturel

Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui ca. 2 min. Voeg het vlees toe en bak omscheppend gaar. Voeg de jus toe en verwarm.

4
4

Giet de aardappelen en de spruitjes af, vang het kookvocht op en stamp door elkaar.

5
5

Maak de stamppot smeuïg met het kookvocht en breng op smaak met peper en zout. Serveer met het vlees in de jus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.