Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Spruit­jes­stamp­pot

(137)waardeer
Een lekker hollands recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, aardappels (kruimig), zout en peper, (panklare) spruitjes, ui, boter of margarine, cajunreepjes en jus naturel Hollands hoofdgerecht 4 personen 415 kcal
3 137

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

Aardappels schillen, wassen en met beetje zout in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen spruitjes schoonmaken, halveren en laatste 10 minuten meekoken. Ui pellen en snipperen. In koekenpan boter verhitten. Ui ca. 2 minuten fruiten. Vlees toevoegen en omscheppend gaar bakken. Jus toevoegen en verwarmen. Aardappels en spruitjes afgieten, kookvocht opvangen, en door elkaar stampen. Stamppot smeuïg maken met kookvocht en op smaak brengen met zout en peper. Serveren met vlees in jus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 415 kcal
  • Eiwit 28 g
  • Vet 16 g
  • Koolhydraten 44 g
Tags