Kip en bo­nen in krui­di­ge saus

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 57

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Zet de sperziebonen op met kokend water en laat 5 min. koken.
  2. Dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipstukjes goudbruin. Voeg de uipartjes toe en bak ze goudbruin. Voeg de woksaus toe en breng aan de kook. Giet de sperziebonen af en schep ze met de stukjes ananas en de cashewnoten bij de kip. Breng het geheel al omscheppend aan de kook.
  3. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en serveer met de rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 18-19

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.