Ro­mig roer­ei

Met de smaken van verse kruiden: platte peterselie, basilicum en bieslook.

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Met de smaken van verse kruiden: platte peterselie, basilicum en bieslook. 4 personen
3 49

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de peterselie fijn. Houd 4 mooie basilicumblaadjes achter voor garnering en snijd de rest van de blaadjes in dunne reepjes. Klop de eieren met een garde of mixer los met de zuivelspread en slagroom. Voeg de basilicumreepjes en de helft van de peterselie toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit de boter in een pan met antiaanbaklaag. Voeg het eimengsel toe als de boter niet meer bruist. Blijf roeren tot het mengsel gestold en gaar is, maar nog wel zacht en smeuïg. Verdeel over de borden. Bestrooi met de rest van de peterselie en garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes. Bon appétit!
video

Roer­ei ma­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Romig roerei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mig roer­ei

1
  • 4 takjes platte peterselie
  • 15 g basilicum

Snijd de peterselie fijn. Houd 4 mooie basilicumblaadjes achter voor garnering en snijd de rest van de blaadjes in dunne reepjes.

2
  • 8 eieren
  • 3 el zuivelspread bieslook light
  • 3 el slagroom

Klop de eieren met een garde of mixer los met de zuivelspread en slagroom.

3

Voeg de basilicumreepjes en de helft van de peterselie toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout.

4
  • 25 g boter

Verhit de boter in een pan met antiaanbaklaag. Voeg het eimengsel toe als de boter niet meer bruist.

5

Blijf roeren tot het mengsel gestold en gaar is, maar nog wel zacht en smeuïg. Verdeel over de borden.

6

Bestrooi met de rest van de peterselie en garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes. Bon appétit!

Tip: Lekker met geroosterd brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.