Roer­ei met to­maat

Door de slagroom wordt het roerei nog lekkerder.

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands ontbijt Door de slagroom wordt het roerei nog lekkerder. 4 personen
3 30

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • garde
  • houten lepel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop met een garde de eieren en slagroom los. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Laat in een koekenpan met antiaanbaklaag 1 el boter smelten op middelhoog vuur. Schenk het losgeklopte ei in een keer in de pan. Schraap met een houten lepel of spatel het gestolde ei telkens van de bodem en de zijkant van de pan. Haal de pan van het vuur als het ei bijna gaar, maar nog glanzend is. Haal het ei uit de pan en houd warm.
  2. Laat in dezelfde pan de rest van de boter smelten. Zet het vuur hoog en bak de cherrytomaten al omscheppend 2-3 min., tot ze barsten. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Serveer de warme tomaten bij het roerei. Scheur het basilicum grof en strooi erover.

combinatietip:

Lekker met pistoletjes uit de oven.

dieettip:

De slagroom geeft het roerei een romig accent. Als u slagroom te zwaar vindt, kunt u ook volle melk gebruiken.

video

Hoe dek je echt een ta­fel?

Allerhande kids - 02:23 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Roerei met tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ei met to­maat

1
1
  • 6 eieren
  • 2 el slagroom

Klop met een garde de eieren en slagroom los. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

2
2
  • 1 el boter

Laat in een koekenpan met antiaanbaklaag de boter smelten op middelhoog vuur. Schenk het losgeklopte ei in een keer in de pan.

3
3

Schraap met een houten lepel of spatel het gestolde ei telkens van de bodem en de zijkant van de pan.

4
4

Haal de pan van het vuur als het ei bijna gaar, maar nog glanzend is. Haal het ei uit de pan en houd warm.

5
5
  • 1 el boter
  • 125 g cherrytomaten

Laat in dezelfde pan de rest van de boter smelten. Zet het vuur hoog en bak de cherrytomaten al omscheppend 2-3 min., tot ze barsten.

6
6
  • 8 blaadjes verse basilicum

Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Serveer de warme tomaten bij het roerei. Scheur het basilicum grof en strooi erover.

combinatietip:

Lekker met pistoletjes uit de oven.

dieettip:

De slagroom geeft het roerei een romig accent. Als u slagroom te zwaar vindt, kunt u ook volle melk gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.