Ei­er­dop­ba­gel met zalm en room­kaas

Na deze verrassing neem je nooit meer genoegen met een gewone eierdop.

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Na deze verrassing neem je nooit meer genoegen met een gewone eierdop. 4 personen
4 53

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren zacht in ca. 6 min., halfzacht in ca. 7 min. of hard in ca. 8 min. Laat schrikken onder koud stromend water.
  2. Snijd de bagels doormidden en rooster ze met de snijkant naar beneden in een koekenpan zonder olie of boter of in een broodrooster.
  3. Bestrijk de bagels met de zuivelspread. Verdeel de zalm over de onderste helften en garneer met de dille. Leg de bovenste helften erop.
  4. Halveer de eieren. Zet de eieren in de opening van de bagels en serveer direct.

Tip:

Meng de overgebleven helft van de zuivelspread met de rest van de dille en voeg 1 tl citroenrasp toe. Een frisse spread voor op brood of toast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 915 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Eierdopbagel met zalm en roomkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ei­er­dop­ba­gel met zalm en room­kaas

1
  • 4 eieren

Kook de eieren zacht in ca. 6 min., halfzacht in ca. 7 min. of hard in ca. 8 min. Laat schrikken onder koud stromend water.

2
  • 4 bagels

Snijd de bagels doormidden en rooster ze met de snijkant naar beneden in een koekenpan zonder olie of boter of in een broodrooster.

3
  • 100 g gerookte zalm
  • 75 g zuivelspread light
  • 7½ g dille

Bestrijk de bagels met de zuivelspread. Verdeel de zalm over de onderste helften en garneer met de dille. Leg de bovenste helften erop.

4

Halveer de eieren. Zet de eieren in de opening van de bagels en serveer direct. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.