Pas­ta met ri­vier­kreef­tjes

Pittige spaghetti met lekker veel kruiden en smaakmakers.

(248)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pittige spaghetti met lekker veel kruiden en smaakmakers. 4 personen
3 248

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van 1 rode peper en snijd de peper in dunne plakjes. Rasp de citroen en pers uit. Vang het sap op.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook met peper 3 min. Voeg het sap en het rasp van 1 schoongeboende citroen en 2 bakjes rivierkreeftjes toe. Warm 1 min. mee.
  3. Snijd intussen de basilicum fijn. Meng de saus met de rivierkreeftjes door de spaghetti. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met 1 bakje fijngesneden basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met rivierkreeftjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met ri­vier­kreef­tjes

1
1
  • 300 g spaghetti all'uovo
  • 1 rode peper
  • 1 citroen

Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van 1 rode peper en snijd de peper in dunne plakjes. Rasp de citroen en pers uit. Vang het sap op.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 8 el olijfolie
  • 200 g rivierkreeftjes

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook met peper 3 min. Voeg het sap en het rasp van 1 schoongeboende citroen en 2 bakjes rivierkreeftjes toe. Warm 1 min. mee.

3
3
  • 15 g verse basilicum

Snijd intussen de basilicum fijn. Meng de saus met de rivierkreeftjes door de spaghetti. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met 1 bakje fijngesneden basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.