Pas­ta pes­to en To­scaan­se car­ré

Er gaat niets boven huisgemaakte pesto. Je hebt 'm zo gemaakt en het resultaat is verbluffend.

(581)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Er gaat niets boven huisgemaakte pesto. Je hebt 'm zo gemaakt en het resultaat is verbluffend. 4 personen
4 581

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Pureer de pijnboompitten, blaadjes basilicum, knoflook en kaas met de staafmixer. Schenk de olie er langzaam bij en pureer tot een gladde pesto.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de Toscaanse carrés 8 min. Keer halverwege.
  3. Kook de spaghetti in ruim water met zout in 4 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht per 4 personen op. Schep de spaghetti met de pesto en een scheutje kookvocht om in een schaal. Voeg peper toe. Schep de spaghetti op de borden en serveer met de Toscaanse carrés.

bereidingstip:

Je kunt de pesto heel goed van tevoren of voor meerdere dagen maken. Afgedekt in de koelkast is hij zeker een week houdbaar. De spaghetti kook je op de dag zelf.

combinatietip:

Lekker met een tomaten-uiensalade met saladedressing balsamico.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Pasta pesto en Toscaanse carré

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta pes­to en To­scaan­se car­ré

1
1
  • 2 el pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 30 g basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 75 ml extra vierge olijfolie

Pureer de pijnboompitten, blaadjes basilicum, knoflook en kaas met de staafmixer. Schenk de olie er langzaam bij en pureer tot een gladde pesto.

Pesto maken

Instructievideo

04:35 min.

3
3
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 320 g Toscaanse carré

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de Toscaanse carrés 8 min. Keer halverwege.

4
4
  • 500 g spaghetti

Kook de spaghetti in ruim water met zout in 4 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht per 4 personen op.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

5
5

Schep de spaghetti met de pesto en een scheutje kookvocht om in een schaal. Voeg peper toe.

6
6

Schep de spaghetti op de borden en serveer met de Toscaanse carrés.

bereidingstip:

Je kunt de pesto heel goed van tevoren of voor meerdere dagen maken. Afgedekt in de koelkast is hij zeker een week houdbaar. De spaghetti kook je op de dag zelf.

combinatietip:

Lekker met een tomaten-uiensalade met saladedressing balsamico.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.