Pas­ta met ri­vier­kreef­tjes in pit­ti­ge saus

Niet zo'n liefhebber van pittig? Gebruik een halve peper of laat 'm weg.

(187)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Niet zo'n liefhebber van pittig? Gebruik een halve peper of laat 'm weg. 4 personen
3 187

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de visfilets met zout. Snijd de bosui in ringen. Maak de paprika's schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode peper fijn, verwijder eventueel de zaadlijsten. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan. Voeg de paprikablokjes, de rode peper en de bosui toe, maar houd een paar uiringetjes achter voor de garnering. Bak het geheel ca. 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe, roer door en leg de visfilet op de saus. Dek de pan af met het deksel en laat ca. 10 min. zachtjes pruttelen. Keer de visfilets halverwege om. Verwarm de laatste paar minuten de rivierkreeftjes mee. Serveer de pasta met de saus, de visfilets en de rivierkreeftjes. Garneer de pasta met de achtergehouden bosui.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 28-29

Pasta met rivierkreeftjes in pittige saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met ri­vier­kreef­tjes in pit­ti­ge saus

1
1
  • 4 pangasiusfilets
  • 3 bosuitjes
  • 2 zoete puntpaprika's

Bestrooi de visfilets met zout. Snijd de bosui in ringen. Maak de paprika's schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd de rode peper fijn, verwijder eventueel de zaadlijsten.

3
3
  • 300 g volkorenspaghetti

Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 4 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een braadpan. Voeg de paprikablokjes, de rode peper en de bosui toe, maar houd een paar uiringetjes achter voor de garnering.

5
5
  • 400 g tomatenblokjes

Bak het geheel ca. 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe, roer door en leg de visfilet op de saus. Dek de pan af met het deksel en laat ca. 10 min. zachtjes pruttelen.

6
6
  • 100 g rivierkreeftjes

Keer de visfilets halverwege om. Verwarm de laatste paar minuten de rivierkreeftjes mee.

7
7

Serveer de pasta met de saus, de visfilets en de rivierkreeftjes. Garneer de pasta met de achtergehouden bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.