Maal­tijd­pinda­s­oep

Goedgevuld met veel oosterse groenten en mie.

(158)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Goedgevuld met veel oosterse groenten en mie. 4 personen
3 158

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de ui in parten. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de chinese roerbak mix en fruit 5 min. Voeg de basis voor kippensoep toe. Verdun met water volgens de aanwijzingen op de pot.
  3. Snijd de kipfilet in reepjes. Roer de pindakaas erdoor. Voeg de kipfilet toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook de soep al roerend ca. 10 min. totdat de boontjes gaar zijn.
  4. Verdeel de mienestjes over de soepkommen. Schep de pindasoep erover.

bereidingstip:

Je kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf al roerend op laag vuur op. Kook de mienestjes vlak voor het serveren.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.825 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 14-15

Maaltijdpindasoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­pinda­s­oep

1
1
  • 200 g mienestjes

Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 ui

Snijd ondertussen de ui in parten.

3
3
  • 1 el olie
  • 400 g Chinese roerbakmix

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de chinese roerbak mix en fruit 5 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 485 ml basis voor kippensoep

Voeg de basis voor kippensoep toe. Verdun met water volgens de aanwijzingen op de pot.

5
5
  • 180 g kipfilet

Snijd de kipfilet in reepjes.

6
6
  • 100 g pindakaas

Roer de pindakaas erdoor. Voeg de kipfilet toe en breng al roerend aan de kook.

7
7
  • 250 g gebroken sperziebonen

Voeg de sperziebonen toe en kook de soep al roerend ca. 10 min. totdat de boontjes gaar zijn.

8
8

Verdeel de mienestjes over de soepkommen. Schep de pindasoep erover.

bereidingstip:

Je kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf al roerend op laag vuur op. Kook de mienestjes vlak voor het serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.