Ge­stoof­de wor­tel­tjes met vis­sticks

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 44

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 30 g boter in een koekenpan en bak de vissticks volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de sinaasappel. Rasp van 1 helft de oranje schil. Pers beide helften uit. Vul het sap met water aan tot 100 ml.
  2. Verhit ondertussen de rest van de boter in een hapjespan en bak de ui glazig. Voeg de worteltjes en het rasp en het sap van de sinaasappel toe en breng zachtjes aan de kook. Stoof de worteltjes met de deksel op de pan op het laagste vuur gaar in 20 min. Schud af en toe om.
  3. Kook ondertussen de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, voeg de melk toe en breng aan de kook. Zet het vuur uit. Stamp de aardappelen tot puree en breng op smaak met peper en zout. Voeg de bieslook toe. Serveer de gestoofde worteltjes met de vissticks en de aardappelpuree.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 14-15

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.