Len­te­stamp­pot met boom­stam­me­tjes

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 41

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit in een braadpan 2 eetlepels boter of margarine en bak de boomstammetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en goudbruin.
  2. Zet de aardappelen samen met de wortels op en kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking van de aardappelen. Haal de peultjes af, snijd ze in schuine repen en kook ze in kokend water in 4-5 min. knapperig gaar.
  3. Giet het kookwater van de aardappelen en worteltjes af, voeg de melk en de rest van de boter toe en breng de melk aan de kook. Stamp de aardappelen en de wortels grof door elkaar, schep de peultjes erdoor. Serveer de stamppot met de boomstammetjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 16-17

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.